En Bedre Fjordforbindelse
Navigation
Forside med nyheder
Se filmen
Borgermøde, april 2011
Kontakt os
Bestyrelsen
Links

Facebook
Hvorfor denne forening?
Vedtægter
Bliv medlem

Projekt-web (Frederiksborg Amt)

Frederikssund Erhverv
Nyeste artikler
Høringssvar VVM
Trafikaftale 2009
Skriv under
Transportpolitik 2020
Frederikssundmotorvejen
"Broen kom ikke på grund af betalingen, men.."
"Broen kom ikke på grund af betalings løsningen, men på grund af foreningen: "En Bedre Fjordforbindelse", citat formanden, Jens Ross Andersen (V).

Lagt ud på Facebook i dag af formanden med et billede af hele bestyrelsen taget for ca. 13 år siden. Hvorefter formanden begav sig over broen til fods i det gode vejr.

På " arkiv.dk " kan du nu se mange billeder fra foreningens lange historie lagt ind af Anne-Lise Andersen under emnet "En Bedre Fjordforbindelse" bl.a et billede af den første formand, Søren Bøvig og 3 daværende bestyrelsesmedlemmer bl.a Torben Petersson, taget i 2003, der hvor broen nu er åbnet, et billede af logoet herover tegnet af Torben Nielsen.

Og ikke mindst billedet taget af bestyrelsen i 2006, der virkelig udstråler fornyet kampgejst og sejrsvilje.
På billedet ser du: Torben Nielsen, Jørgen Vingaard, Bent Raith, Jens Ross Andersen (fmd), Torben Petersson, Susanne Bartholin, Niels Jørgen Andersen

Du kan gå på opdagelse i Danmarkshistoriens største digitale arkiv, som indeholder millioner af data.

Du kan også søge på Facebook under "Danmarks Busmuseum" og se de flotte billeder af busserne ved målstregen på broen og måske dig selv.

Jeg var personligt fremme på festpladsen kl. 8.00, og kan konstatere, at Vejdirektoratet havde styr på det hele med nærmest militær præcision, hvor man måtte køre, parkere, hvad man måtte drikke osv. med mange officials fra direktoratet, kommune, løbeforeningerne samt en større politi styrke i biler og på motorcykler på pladsen. Jeg hørte dog ikke "brosangen" blive sunget

Mange frivillige fra områdets foreninger havde lagt store kræfter i de mange stande, herunder, spejdere og kulturhuset Rejsestalden i Jægerspris. Skibby Aktive kom med en veteran militærbil påsat en sød plakat med egern og andre elementer fra Hornsherreds natur, som nok var mere nærværende end en plakat ved indgangen af en høj imponerende obelisk lignende bygning i glas og stål. En gudstjeneste med provst og Fjordkor blev afviklet fra kl. 9.00.

DR og TV2 var tilstede. Men ved en kort gennemlæsning af tekst TV og gennemsyn af dagens TV nyheder fornemmer man hurtigt en redaktionel forskel, hvor TV2 i betydeligt højere grad end DR tør skildre sagen nuanceret ligesom et kendt blad i gamle dage havde som sit slogan.

Det var den tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt (S) der uden held forsøgte at lægge en betalings "tornekrans" rundt om København i 2012. Citat fra Politiken dengang: "Inden for gruppen af bilister, der rammes af en betalingsring, vil lavindkomstgrupper blive ramt relativt hårdest". hmm.

Det var den tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen (S) der i ovennævnte regerings tid dikterede en betalingsbro løsning overfor Frederikssund byråd, ellers ville broen blive udskudt nogle år, sagde han.

Det er den nuværende transportminister Benny Engelbrecht (S) der på tekst tv i dag går ind for at udbrede betalingen til hele landet uden at udtrykke sig brugbart konkret. Og frækt siger på TV, at når den aktuelle bro er betalt om ca. 25 år, hvem der så end er i folketing og regering til den tid, at så vil man måske "se på" om betalingen skal fortsætte, tak for kaffe.

Undskyld, men der tegner sig vist et mønster, men foreningen er og bliver upolitisk.

Denne forening har hele vejen været upolitisk med et mål nemlig: En bedre fjordforbindelse, i bred forstand. Det mål må siges at være nået og målsnoren sprængt, billedligt talt.

Fortsat god læselyst på arkiv.dk

PENDLERFRADRAGET foreslået af Hans Andersen MF (V) er vedtaget af folketinget jf. Jens Ross Andersen, husk derfor regnskab/ kvittering for passage af broen, når du skal udfylde SELVANGIVELSEN for 2019.

Skrevet af J Vingaard d. 28-09-20190 Kommentar(er) · 425 Fremvisninger - Udskriv
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være medlem for at kunne vurdere en tekst.

Log ind eller meld dig til.

Teksten er ikke vurderet.
Velkommen
På denne side finder du information om den kommende forbindelse over eller under Roskilde Fjord. Forbindelsen bliver enten en bro eller en tunnel, og den vil forbinde Hornsherred i vest med Frederikssund i øst.

Vi vil meget gerne høre fra alle, som har synspunkter om den kommende fjordforbindelse. Du kan kontakte os ved at klikke her.
Hvornår er broen oppe?
Kronprins Frederiks Bro åbner for sejlads hver hele og halve time.

Broen åbner dog IKKE på nedenstående tidspunkter:

Mandag-torsdag: kl. 14:00, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00, 18:00.

Fredag: 14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 17:00, 17:30, 18:00.

Lørdag, søndag og helligdage: Kun hver hele time, dog ikke 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00 og 13:30.
Copyright © En Bedre Fjordforbindelse 2007 i samarbejde med www.baxit.dk