En Bedre Fjordforbindelse
Navigation
Forside med nyheder
Se filmen
Borgermøde, april 2011
Kontakt os
Bestyrelsen
Links

Facebook
Hvorfor denne forening?
Vedtægter
Bliv medlem

Projekt-web (Frederiksborg Amt)

Frederikssund Erhverv
Nyeste artikler
Høringssvar VVM
Trafikaftale 2009
Skriv under
Transportpolitik 2020
Frederikssundmotorvejen
Læserbrev fra Lisbeth S. Petersen
I lokal-avisen, Skibby tirsdag den 8.juni 2010 på side 23 har Lisbeth S. Petersen nævnt mit navn og derved bestyrelsen for foreningen ”En bedre Fjordforbindelse” for hvem jeg skriver i egenskab af presseansvarlig, tak for det Lisbeth. Det er bedre, end det vi i bestyrelsen for ”En bedre Fjordforbindelse” normalt oplever. Demokratiet lever jo kun, hvis vi hver især argumenterer på en fair måde, står frem og kæmper for den ene eller anden løsning. For, at en løsning af trafikproblemet er nødvendig snarest, hersker der bred enighed om, ellers lyt til trafikradioen på P4 hver morgen og aften om det kaos, som den nuværende forbindelse medfører.

Skrevet af J Vingaard d. 09-06-2010Læs mere · 2230 Fremvisninger - Udskriv
Veteranrally, vores veteranbro og sommervejr.
Der er skrevet flere hyldestsange til "hjulet" og menneskets deraf følgende mobilitet. Over hele landet var der fine arrangementer lørdag den 5. juni med alle former for veterankøretøjer. Det er fantastisk at se den entusiasme og det gå på mod, som bevirker at 40-70 årige køretøjer fremstår køreklare og ofte finere end da de var nye. Stor respekt for de, der investerer tid og penge i bevarelse af vores gamle skibes mekanik, f.eks. skibet Skjelskør www.dampskib.dk, jernbanemateriel, f.eks. damplokomotiver og lyntog se f.eks. www.museumstog.dk, gamle danskbyggede buskarrosserier se f.ek. www.bushistorisk-selskab.dk, lastbiler med danskbyggede dele, traktorer og gamle personbiler af enhver art. Ja det er et stensikkert sommerhit at opleve vores transporthistorie.
Desværre bakker vi som samfund ikke op i tilstrækkelig grad bl.a. da ukuelige mennesker kæmpede for en istandsættelse og bevarelse af den nu i stedet ophuggede tog/ bilfærge Kong Frederik den Niende.
Når opgaver er store, må man have en sponsor og i sidste ende samfundet i ryggen for at opgaven vil lykkes. Det gælder også den kommende tunnel under Roskilde Fjord.

Skrevet af J Vingaard d. 06-06-2010Læs mere · 2645 Fremvisninger - Udskriv
Mange læserbreve bl.a. fra Susanne Bartholin, Anita Jørgensen, Jørgen Husmer
Som medlem af En Bedre Fjordforbindelses bestyrelse har Susanne Bartholin Vestergaard efterlyst en mere sober debat i Lokal avisens læserindlæg, efter "branden i fyrværkerifabrikken" brød løs under og efter VVM mødet, for selvom de fleste argumenterer på en reel og saglig måde, er flere af de fremsatte påstande om denne forening og behovet for en bedre fjordforbindelse i det hele taget, uden for normal rækkevidde. Og vi må minde om, at flere af de kompetente aktører som nu er helt imod den sydlige løsning, for få år siden selv har udarbejdet et gennemtænkt forslag om en tunnel syd for Tørslev Hage, der indgik i VVM undersøgelsens første etape, og at en anden modstander af en sydlig forbindelse selv har/ har haft en hjemmeside hvori navnet lang tunnel ved Tørslev Hage indgår.

Der er tale om en direkte usand nærmest manipulerende skræmmekampagne, når nogen skriver, at Frederikssund kommune selv vil hæfte for den gamle bro, når den ny tunnel ved Tørslev Hage står parat. Det vil kun ske hvis byrådet selv ønsker det, og det gør de næppe. Ud over eksemplet ved Aalborg/ Limfjorden som Vejdirektoratet selv nævnte ved VVM mødet, kan vi tilføje, at staten som bekendt også driver to parallelle forbindelser bl.a ved Lillebælt og Sydpå til Falster ved Storstrøm ovenikøbet med "ingen betaling". Her kommer der som ved Limfjorden antageligt snart en tredje statsejet forbindelse i følge bladet Ingeniøren, for at kunne matche den ny Femernforbindelse.

Tilhængerne af en sydlig løsning har også været på banen, bl.a. i Frederiksborg Amtsavis, hvor Anita Jørgensen, Frederikssund og Jørgen Husmer, sommerhusejer på Tørslev Hage har skrevet. De sidstnævnte indlæg dækker holdningen hos et absolut flertal i foreningen "En Bedre Fjordforbindelse"s bestyrelse, som går ind for en lang tunnel ved Tørslev Hage, og holningen langt ind i Frederikssund Byråd.
Vi vil nu sende vores argumenter til Vejdirektoratet og er sikre på at samme holdning vinder indpas i Folketingets trafikudvalg.

Skrevet af J Vingaard d. 30-05-2010Læs mere · 2211 Fremvisninger - Udskriv
"Fjordforbindelse til Frederikssund byråd"
Der er flere i "Nord" bl.a. ved J. F. Willumsens vej, som skriver til os i En Bedre Fjordforbindelse om deres forståelige bekymringer for en udbygning af J. F. Willumsens vej herunder trafikkaos i byggeperioden og øget trafikhastighed tæt forbi skoler og boliger, når hovedvejen er udbygget.
Flere fritidssejlere skriver også til os om de nuværende begrænsninger, som de føler urimelige for skibstrafikken i dag, og som ikke bliver meget bedre ved en ny klap-, eller svingbro løsning, tværtimod ifølge VVM rapportens beregninger.

Det vil snart være rart med en fælles udtalelse fra Frederikssund byråd, jeg ved ikke hvorfor borgmester Ole Find Jensen venter til sidste sekund af høringsperioden. Det er ofte bedre at være i god tid med sine lektier. Mig bekendt er holdningen, der som i det gamle Jægerspris byråd og i En Bedre Fjordforbindelses bestyrelse, at en tunnel ved Tørslev Hage er målet, naturligvis med en anden og mere hensynsfuld afkørsel syd for byen end hidtil foreslået, men det ved folk åbenbart ikke.
Folk ved åbenbart heller ikke at et af denne forenings bestyrelsesmedlemmer bor i et af Frederikssunds sydlige villa kvarterer og at tre bestyrelsesmedlemmer sidder i Frederikssund byråd pt.

Skrevet af J Vingaard d. 26-05-2010548 Fremvisninger - Udskriv
Side 16 af 16 << < 13 14 15 16
Velkommen
På denne side finder du information om den kommende forbindelse over eller under Roskilde Fjord. Forbindelsen bliver enten en bro eller en tunnel, og den vil forbinde Hornsherred i vest med Frederikssund i øst.

Vi vil meget gerne høre fra alle, som har synspunkter om den kommende fjordforbindelse. Du kan kontakte os ved at klikke her.
Hvornår er broen oppe?
Kronprins Frederiks Bro åbner for sejlads hver hele og halve time.

Broen åbner dog IKKE på nedenstående tidspunkter:

Mandag-torsdag: kl. 14:00, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00, 18:00.

Fredag: 14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 17:00, 17:30, 18:00.

Lørdag, søndag og helligdage: Kun hver hele time, dog ikke 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00 og 13:30.
Copyright © En Bedre Fjordforbindelse 2007 i samarbejde med www.baxit.dk