En Bedre Fjordforbindelse
Navigation
Forside med nyheder
Se filmen
Borgermøde, april 2011
Kontakt os
Bestyrelsen
Links

Facebook
Hvorfor denne forening?
Vedtægter
Bliv medlem

Projekt-web (Frederiksborg Amt)

Frederikssund Erhverv
Nyeste artikler
Høringssvar VVM
Trafikaftale 2009
Skriv under
Transportpolitik 2020
Frederikssundmotorvejen
Første spadestik til fjordforbindelsen på Marbævej 58
Der bliver trængsel på Marbækvej, Frederikssund mandag den 25. april 2016 kl. 15.00 – 17.00 ud for Marbækvej 58, når transportminister Hans Christian Schmidt tager første spadestik til den ny fjordforbindelse.
Første entreprenør er valgt, og nu kommer der for alvor gang i arbejdet, som ikke længere kan stoppes eller forhales efter flere generationers uendelige venten og mange sorte mandages lange trafikkøer.
Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er en af de få ministre, der har turde at stille op i Frederikssund tidligere, så derfor er det næsten naturligt, at netop han tager det første spadestik en kold april mandag.
Man kan da håbe på, at han ud over den blinde begejstring over, at det endelig er lykkedes at påbegynde arbejdet, også med et skævt smil berører emner som:
Hvorfor brugerne lige her skal betale en afgift på vel nok 25 kr. hver gang, de passerer broen, det skal man ingen andre steder her i landet på tilsvarende broer.
Hvorfor var det ikke muligt at skaffe de ekstra midler, således at naturen ved fjorden kunne bevares ved at bygge en tunnel i stedet for en larmende bro, se også vores logo.
Set over den ny forbindelses levetid på over 100 år, ville det næppe være en uoverstigelig samfundsopgave, at investere hvad der svarer til et jagerfly ekstra på sagen.

Skrevet af J Vingaard d. 20-04-20160 Kommentar(er) · 1405 Fremvisninger - Udskriv
Godt argument for bedre veje i Nordsjælland
Godt fælles indspark af borgmestrene fra Gribskov kommune, Kim Valentin (V) og fra Frederikssund, John Schmidt Andersen (V) i TV2 Lorry tænkte jeg for få dage siden. "Hvor får vi, også lokalt, mest ud af motorveje". Det gør samfundet jvnf. en aktuel undersøgelse fra kommuner som Gribskov, Halsnæs og Frederikssund, der ligger tæt ved en storby. Der er uden tvivl både et behov for forlængelse af motorvejene fra Hovedstaden til Nordsjælland samt den påtænkte letbane på tværs i hovedstadsområdet.
Igen, igen er det afgørende med aktive mennesker, aviser, regional radio/tv, P4 Københavns radio og TV2 Lorry, det muliggør et resultat.
At lokale politikere som Hans Andersen (V) indenfor de seneste år har samlet nordsjællandske politikere i en hidtil uset stærk trafik-alliance på Tværs Af Partierne gør, at vi kan nå helt i mål.
"Socialdemokraterne vil nu også have motorvejsforbindelse hele vejen fra København til både Hillerød og Frederikssund" Skriver TV2 Lorry den 22-03-2016.

Skrevet af J Vingaard d. 03-04-20160 Kommentar(er) · 1165 Fremvisninger - Udskriv
Historie, et vigtigt fag, man kan blive klogere af.
Tidligere borgmester, historiker, underviser, skribent m.m. Knud B. Christoffersen er netop død ifølge Frederiksborg Amtsavis. Knud B. Christoffersen var Frederikssunds borgmester i perioden 1994 - 2007 indtil kommunesammenlægningen, hvor jobbet overgik til Ole Find Jensen, der kom fra en borgmester post i Jægerspris.

I begyndelsen af det ny årtusinde kom den ny og bedre fjordforbindelse for alvor på tapetet igen efter at have ligget i dyb dvale/ på falmet avistryk siden 1970´erne, og der var den sikkert forblevet, hvis ingen havde gjort noget.
Men efter utallige artikler, læsebreve, bl.a. i Frederiksbog Amtsavis (herunder en hel forside artikel i farver på lørdags tillægget) og samtidigt i Frederikssund avis/ lokalavisens afdelinger samt efter en mængde indslag i TV Lorry og på Københavns radio, fik historien liv og tog en helt anden retning, og i dag kan du så se den fysiske begyndelse lige syd for Tørslev på markerne op til Skuldelev vejen.

Daværende borgmester Knud B. Christoffersen (S) var på pletten sammen med undertegnede ved Bi Lidt, da TV2 Lorry en af de allerførste gange blev henledt på flaskehalsen og til vores positive overraskelse tog handsken op.

Knud B. Christoffersen var omkring årtusindeskiftet, mig bekendt, bl.a. initiativtager til daværende Frederikssund kommunes kultur- idekonkurrence der kom næsten samtidigt med Frederikssunds avis´s ide konkurrence under daværende redaktør Henning Larsen. Der fremkom mange skønne ideer og tegninger, foråret blæste på Frederikssund og omegn. Selv det mørkeblå kulturskib/ en tidligere færge lagde i 1996 til kajs i Frederikssund havn.

Hvad der siden er sket afledt af mange aktive mennesker med forskellige holdninger/ hjemmesider på begge sider af fjorden og ikke mindst grundet foreningen En bedre Fjordforbindelse er ren historie, måske skrives den også en dag, kildematerialet er i hvert fald tilstede.

Vores tanker går til Knud B. Christoffersen´s efterladte.

Skrevet af J Vingaard d. 20-03-2016Læs mere · 0 Kommentar(er) · 1248 Fremvisninger - Udskriv
Husk kaffen, hvis du skal passere broen midt om natten
Kronprins Frederiks bro skal igen serviceres og det foregår midt om natten for at give så få gener som muligt. Den 10., 11. , 17., 18. samt den 31. marts plus 01. april arbejdes der fra kl 00.15- 05.00 på broen, hvor der bliver lidt venten og rigelig tid til en tå´r kaffe, så husk termokanden, imens du nyder månens skær over fjorden.
Kaffen og ostemaden må du med beklagelse til gengæld undvære ved vores ordinære generalforsamling 2016, da foreningens formand Jens Ross Andersen har meddelt bestyrelsen, at generalforsamlingen 2016 i foreningen "En Bedre Fjordforbindelse" er aflyst efter 10 års arbejde, indtil videre. Jeg vender tilbage med evt. nyt i den sag.
Fjordforbindelsens gennemførelse er lokalt politisk lagt i hænderne på en brobebestyrelse bestående bl.a. af borgmester John Schmidt Andersen (V) mailto:joand@frederikssund.dk og Tina Tving Stauning (A) mailto:ttvin@frederikssund.dk

Skrevet af J Vingaard d. 08-03-2016Læs mere · 0 Kommentar(er) · 1131 Fremvisninger - Udskriv
Intet nyt er godt nyt - år.
Intet nyt er som bekendt, godt nyt. De indledende besigtigelser i marken for den kommende fjordforbindelse over Roskilde Fjord er veloverstået, og de endelige jord ekspropriationer kan begynde i 2016.
Som tidligere nævnt er navnet for den ny fjordforbindelse også valgt, så projektet kører efter planen

Bestyrelsen for foreningen "En bedre fjordforbindelse" og dens formand, Jens Ross Andersen ønsker dig hermed et godt nytår 2016.

Skrevet af J Vingaard d. 31-12-20150 Kommentar(er) · 1125 Fremvisninger - Udskriv
Kronprinsesse Mary`s Bro
Kronprinsesse Mary`s Bro, ja det er netop det officielt udmeldte navn, efter afholdt afstemning derom. Så er der ingen vej tilbage for projektet, må vi konkludere.

Skrevet af J Vingaard d. 20-11-20150 Kommentar(er) · 1279 Fremvisninger - Udskriv
Frederikssund- og Hillerød motorvej og Kystbane treenigheden
Transportminister Hans Christian Schmidt, V skal mødes med de nordsjællandske borgmestre den 02.november 2015 fremgår det bl.a. af TV Lorry i dag. Som opremsede de årlige ventetidsomkostninger til 29 millioner arbejdstimer svarende til 8,5 milliarder kroner ved arbejdsrelateret spildtid til og fra Nordsjælland.
Det nordsjællandske mål om bedre trafikforbindelser står stærkere end nogenside efter, der nu er enighed om i de Nordsjællandske kommuner, at arbejde for de tre hovedpunkter: Frederikssund motorvejen, Hillerød motorvejen og Kystbanen.

Fjordforbindelsen er også kommet nærmere efter det nu er bestemt hvilke konsortier, der skal byde på opgaven.
Detailbesigtigelserne fortsætter mandag den 26.oktober 2015 i sommerhusområdet ved Tørslev Hage, med følgende ca. tider: kl. 9.15 Gammel Færgegårdsvej ud for Granplantagen, kl. 10.30 ud for Fælledvej og Lysebjergvej, kl. 11.45 ud for Granbrinken, kl. 14.00 ud for Kysttoften og Kystsvinget og kl. 15.15 ud for Svanevænget og Svanestien og fortsætter tirsdag den 27.oktober 2015 ud for Kystvej 1.
Formålet med besigtigelsen er, at ekspropriations kommissionen skal tage stilling til det af Vejdirektoratet fremlagte detailprojekt. De endelige ekspropriationer vil først ske senere.

Skrevet af J Vingaard d. 16-10-2015Læs mere · 0 Kommentar(er) · 1228 Fremvisninger - Udskriv
Sammenfletning med ny motorvej er ikke gennemtænkt.
Så er sommerferien slut og et stykke motorvej fra Ballerup til Smørum er åbnet, men hold da op for en dårlig gennemtænkt sammenføring med den gamle Frederikssund vej.
Det første jeg så ved prøvekørslen af vejen gennem det åbne landbrugsland, så længe det varer, fra Ballerup til Smørum forleden, var en bilist der havde taget turen ned af rampen i Smørum med fuld fart og endt 4 meter oppe på den modsatte stejle skråning langs Tværvejen til Smørum, der føles meget lang og desværre ender i det gamle lyskryds. Kunne man da idet mindste have lavet en glidende overgang til og fra den gamle 4- sporede landevej. Nej man forventer åbenbart at motorvejen færdiggøres helt til Frederikssund indenfor få år.

Arbejdet med Fjordforbindelsen fortsætter dag for dag senest jvnf annoncering af Ekspropriation tirsdag den 1. september 2015. Beckervej 45, Tørslev Mark kl. 09:30 og Beckersvej 43 kl. 13:00 (der tages forbehold for trykfejl) Fortegnelse nr. 1 kan ses på Frederikssund Rådhus, Torvet 2, 3600 Frederikssund

I sommerferien har jeg oplevet et par ting, som jeg beskriver, hvis du trykker "læs mere"

Skrevet af J Vingaard d. 14-08-2015Læs mere · 0 Kommentar(er) · 1271 Fremvisninger - Udskriv
Husk mandag den 13. juli nyt stykke motorvej og lørdag den 20. juni 2015 militær øvelse på broen
Motorvejen fra Måløv til Ballerup åbnes 3 måneder før tid ifølge Lokalavisen Frederikssund/ Hornsherred, mandag den 13. juli, så mangler der bare lige det sidste stykke motorvej til Frederikssund. Det nås næppe i år, men man kan jo sigte efter 2018.
Lørdag den 20. juni er der militær øvelse og kolonner på og ved kronprins Frederiks bro, krydsene omkring broen vil blive lukket i perioden Kl. 9 – 10 og igen Kl. 12 – 14. Rute 207 mellem Jægerspris og Kulhuse vil også være kortvarigt lukket, hvilket nok skal give en del ravage. Det vides ikke om russerne er på vej eller hvad der sker.
I øvrigt har Vejdirektoratet afholdt indledende møde med mange interesserede entreprenører vedr. fjordforbindelsen og vejen derfra til Onsved området i Hornsherred. Der forestår en kort proces, hvor det endelige entreprenør konsortium vælges til næste år efter en åbenbart streng udvælgelse.

Skrevet af J Vingaard d. 12-06-20150 Kommentar(er) · 1298 Fremvisninger - Udskriv
Gode ændringer vedr. vejføringen i Hornsherred
Det ser nu ud til at beboerne i Jægerspris, Lyngerup og Onsved bliver hørt, idet tilkørslerne til den ny fjordforbindelse fra Jægerspris føres nord om Lyngerup uden om byen og ligeså ved Onsved.
Nu er jeg så heldig, at kunne slappe af enkelte gange i Odsherred langt fra efter min personlige mening alt for dominerende lokale elementer, der har deres rødder på hovedstadens bagside, og min hustru og jeg benytter den kun et år gamle 2+1 vej i Odsherred dertil.
Når den ny fjordforbindelse snart er etableret må en tilsvarende 2+1 Hornsherredvej udføres ned til Holbækmotorvejen, behovet er der transport og sikkerhedsmæssigt, og vil uden tvivl øges væsentligt. Så rådet til vejdirektoratet er: I kan ligesågodt begynde planlægningen nu, Samfundets pengespild på EDB systemer, der ikke taler sammen, skal vel ikke gentages på vejområdet.

Du kan trykke "læs mere" lige herunder og se mine sidste positive indtryk på en firmarejse til Skelskør.
Vidste du at Skelskør i år med 15 års forsinkelse afholder år 2000 fest og vores gamle "Skjelskør M/S" dampskib, der i flere år har holdt til i Frederikssund, i den anledning sejler ned til sin oprindelige hjemby. Frederikssund og Skelskør hænger således lidt sammen, der kan du bare se.

Skrevet af J Vingaard d. 05-06-2015Læs mere · 0 Kommentar(er) · 1264 Fremvisninger - Udskriv
Side 5 af 15 << < 2 3 4 5 6 7 8 > >>
Velkommen
På denne side finder du information om den kommende forbindelse over eller under Roskilde Fjord. Forbindelsen bliver enten en bro eller en tunnel, og den vil forbinde Hornsherred i vest med Frederikssund i øst.

Vi vil meget gerne høre fra alle, som har synspunkter om den kommende fjordforbindelse. Du kan kontakte os ved at klikke her.
Hvornår er broen oppe?
Kronprins Frederiks Bro åbner for sejlads hver hele og halve time.

Broen åbner dog IKKE på nedenstående tidspunkter:

Mandag-torsdag: kl. 14:00, 15:00, 15:30, 16:00, 16:30, 17:00, 18:00.

Fredag: 14:00, 14:30, 15:00, 15:30, 16:00, 17:00, 17:30, 18:00.

Lørdag, søndag og helligdage: Kun hver hele time, dog ikke 10:30, 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00 og 13:30.
Copyright © En Bedre Fjordforbindelse 2007 i samarbejde med www.baxit.dk