Har du pengene klar, ellers må du gå.
Skrevet af J Vingaard d. 19-08-2019
Vejdirektoratet har bragt sig selv lidt uheldigt i mediernes søgelys på TV2 Lorry med underlig salgs skiltning med tekster som "Er du klar til broen" (altså at betale) eller "meld dig til på Fjordpay" opsat ulovligt som valgplakater hen til den gamle bro på selv samme sted, hvor det samme direktorat med hård hånd fjernede bannere med teksten. "Nej tak til brobetaling" fordi de ikke passede ind i direktoratets og det til formålet oprettede selskabs åbenlyse holdninger.

Nå, det reklamestunt var ikke smart, så Vejdirektoratet oplyser til TV2 Lorry, at de erkender skiltningen er ulovlig og fjernes, når man får tid, altså.

Det er da også total markedsførings forvirrende at bruge flere dumsmarte betegnelser for den samme beskatning: "Fjordpay", "Pay by plate", "Brobizz" o.s.v.

Med den aggressive fremfærd som direktoratet og deres samarbejdspartner viser, er det nu rimeligt sikkert, at enhver ytring imod brobetalingen vil blive fejet af vejen ved broåbningen med hård hånd.

Man får næsten kuldegysninger ved tanken om, at vi her i dette lille velhavende og relativt fredelige land måske kan risikere forhold, hvor demonstranter, uanset om de har anmeldt deres demonstration lovligt, risikerer at blive skubbet væk, ligesom det skildres i tv fra andre lande langt herfra.

Oven i købet på grund af et relativt lille broprojekt for et helt land, der ville kunne betales kontant med ca. 500 skattekroner fra hver skattebetalende borger i Danmark.

Og her taler vi altså om et helt land, der har mulighed for at finansiere hele molevitten for ca. 0% i rente om året over 50 år.

Det nærmer sig det rene vanvid/ absurditet, at den brugerbetaling ikke droppes nu af Folketinget.
Udvidet nyhedstekst
Vejdirektorat/ alias selskabet bag fjordforbindelsen forsøger sig nu med et reklamebanner helt nede i Kirke Hyllinge ved rundkørslen foran kirken. Banneret inviterer åbenbart de syd fra kommende med til broindvielsen, så man bedre kan føle sig sikker på at de lokale protest flag mod brobetalingen drukner i vrimlen af jubelglade tilskuere, når den inviterede verdenspresse dukker op til begivenheden, der ligesom et statsbesøg får et royalt skær over sig, og så forstummer enhver kritik som bekendt i en form for misforstået respekt/ underdanighed.

Personligt har jeg igen tænkt over, hvorfor det har været nærmest umuligt at få Danmarks Radio´s TV avis i tale vedr. broen under den lange forudgående og delvist succesfulde proces vedr. argumentationen for en bedre fjordforbindelse langt før den blev tegnet og før det nuværende selskab bag udførelsen af broen var født.

Nu skal DR nok komme, selvom de næppe vil beskæftige sig med noget så jordnært som protesten mod den aktuelle brobetalingsløsning. Hvem er det, der dikterer det.

Vi vil dog benytte muligheden igen for at takke Lokalaviserne, Frederiksbog Amtsavis, DR P4 København, TV2 Lorry m. fl. for løbende at have beskæftiget sig med behovet for og tilblivelsen af den bedre fjordforbindelse.
Vi nåede for øvrigt også at medvirke i et indslag på radio24/7, der nu selv har oplevet en del.