De Hvide busser på DR2
Skrevet af J Vingaard d. 06-05-2020
I dag kan du se en udsendelse om de Hvide Busser på DR2 kl. 21.00, jf 75 året for befrielsen fra den tyske besættelse. Danmarks Busmuseum, som også deltog ved vores broindvielse har bidraget med en passende Volvo bus som normalt fremstår rød, men som i udsendelsen er blevet beklædt med hvid folie, røde kors og Dannebro. Der medvirker en række ukendte skuespillere/ statister bl.a. Ole Vang fra museet som chauffør. Udsendelsen genudsendes den 10. maj kl. 18.00.
2. verdenskrig var en forfærdelig tid, som der heldigvis kan mindes om med billeder og film, også selvom vi nu har Corona at slås med.

Folketinget har i anledning af Corona opbremsningen foreslået fremrykning af offentlige opgaver, dog tales der aktuelt ikke så meget om motorvejen til Frederikssund fra Måløv. og annullering af brugerbetalingen for passage af Kronprinsesse Marys bro tales der slet ikke om fra Christiansborgs ministre, selvom det flyver rundt i luften med uoverskueligt mange milliarder fra regeringens side.

Finansieringen af den bro er åbenbart som rationeringsmærker under krigen.

Der er dog et lys i mørket over Frederikssund, idet Frederikssund kommune i sidste øjeblik slipper for at betale det af regeringen tidligere planlagte store millionbeløb til den ny kommunale udligningsreform.